10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Apple TV+ gratis proefperiode nu echt voorbij

Apple TV+ gratis proefperiode nu echt voorbij

0
Apple TV+ gratis proefperiode nu echt voorbij

Een ieder die in 2019 een Apple-apparaat kocht, kreeg daar een 1-jarig kosteloos proefabonnement voor Apple TV+ bij. De pret is nu over.

Apple heeft het 1-jarig abonnement van Apple TV+ in januari dit jaar nog een keer verlengd, zodat gebruikers van de gratis proefperiode nog een paar maanden vooruit konden wat gratis kijken betreft. Begin juli is het dan toch echt over met dat gratis gluren. Vanaf dat moment wordt gewoon abonnementsgeld gerekend, €4,99 per maand om precies te zijn. Niet heel veel voor een streamingdienst met producties van hoge kwaliteit. Wel geldt dat je een bepaalde smaak moet hebben om het aangebodene te appreciëren, het is niet echt voor elk wat wils. In den beginne wel, maar op een gegeven moment heb je het wel zo’n beetje gezien. En dan is het soms lang wachten op een productie die wel weer bij jouw smaak past.

Content

De Apple TV+-inhoud is allemaal in house geproduceerd, en de kwaliteit is uitstekend. Maar tegelijkertijd haalt de bibliotheek het niet bij Netflix of Amazon Prime TV. En dat zou wel eens vervelend uit kunnen pakken voor Apple. Tot nu toe bloeide TV+ voornamelijk door gratis kijkers. Hoeveel daarvan gaan hun abonnement daadwerkelijk verlengen? Ook voor Prime Video van Amazon betaal je immers maar weinig en de catalogus daarvan is vele malen groter (en wordt waarschijnlijk nog veel groter dankzij een recente mega-aankoop…). De vraag wordt dus of de gratis kijkers blijven hangen bij Apple TV+ of hun heil elders gaan zoeken.