15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Black Forest presenteert DÄD!CLÄMP platenklem

Black Forest presenteert DÄD!CLÄMP platenklem

0
Black Forest presenteert DÄD!CLÄMP platenklem

De DÄD!CLÄMP van Black Forest is een apparaat dat z’n naam daadwerkelijk eer aan doet en zorgt dat uw plaat stevig vast komt te liggen, wat de geluidskwaliteit ten goede moet komen.

Zwabberende platen zit niemand op te wachten, vandaar dat de platenklem eigenlijk een standaardaccessoire bij iedere platenspeler is. De meegeleverde exemplaren zijn meestal niet om over naar huis te schrijven. En dus is er een bloeiende markt voor alternatieven ontstaan. De meest recente is een échte platenklem (de meeste zijn feitelijk gewichten), want hier klemt u de plaat daadwerkelijk tussen. Het betekent dat de DÄD!CLÄMP van Black Forest licht van gewicht kon blijven (100 gram). Er is een speciale mix aan kunststoffen gebruikt, die moet zorgen voor een scheiding van de mechanische energie-invloeden, zo meldt de fabrikant.

As- en platenklem instelbaar

Voordeel van de Black Forest DÄD!CLÄMP is dat u de druk van de klem precies in kunt stellen. Met een van beide ringen koppelt u het geheel aan de as van de platenspeler, met de andere regelt u de klemkracht op de plaat. Waarbij trouwens geldt dat de as van uw speler idealiter een doorsnede moet hebben die ligt tussen 6,8 en 7,2 mm. Mocht u uw platen met doseerbare kracht vast willen zetten, dan is de DÄD!CLÄMP een aardige optie. Het prijskaartje dat aan dit stukje gereedschap hangt toont een bedrag van €298.