19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi DALI en Alpha Audio steunen Muziekids

DALI en Alpha Audio steunen Muziekids

13
DALI en Alpha Audio steunen Muziekids

In april 2021 hebben we de trouwe Rubicon 6 geveild die we in enkele reviews hebben gebruikt. Een fijne speaker. Het bedrag dat de veiling heeft opgebracht – 2300 euro – hebben we in goed overleg met DALI Benelux gebruikt om een goed doel te steunen. Super! Na wat overleg is het Muziekids geworden. Een prachtige stichting die muziek naar kinderen in het ziekenhuis brengt.

Muziek heelt. Muziek ontspant. Muziek emotioneert. Het is een universele taal. Het brengt je overal, zonder ook maar iets te hoeven zien. En dat maakt het – vinden wij – de mooiste kunstvorm op aarde. Met dat in het achterhoofd vinden wij – en DALI Benelux (DALI, NAD, Bluesound) die dit mogeljk heeft gemaakt – het prachtig om een stichting als Muziekids te steunen. Er komen zoveel belangrijke elementen samen bij deze stichting!

Muziek in het ziekenhuis

Het doel van Muziekids is muziek brengen naar elk ziekenhuis. Via muziek kan een kind even afleiding krijgen en daarmee het stressniveau verlagen. Het is al decennia geleden bewezen dat dit het genezingsproces bevordert. En mocht de situatie al zo ernstig zijn dat dit niet meer kan: het kind heeft wel gewoon even plezier. En dat is ook belangrijk.

Overigens is het niet alleen voor zieke kinderen. Er zijn ook genoeg andere situaties te bedenken waarbij een kind afleiding zoekt. Denk aan een zieke ouder, broer of zus. Voor die kinderen is het ook heel erg prettig om voor of na het bezoek (of tijdens) de spanning om te kunnen zetten in muziek.

U leest het al: we vinden het een prachtig concept.

Allemaal blij!

In dit geval snijdt het mes ook nog aan meerdere kanten: we hebben een tevreden lezer die een paar prachtige DALI Rubicon 6’en in huis heeft. Muziekids is blij met een mooie donatie en Alpha Audio en DALI zijn blij met de hulp die we hebben kunnen bieden.

13 REACTIES