10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Fabrikanten Densen verkocht aan liefhebbers van het merk

Densen verkocht aan liefhebbers van het merk

0
Densen verkocht aan liefhebbers van het merk

Het Deense Densen is verkocht aan Casper Reinhold en Ditlev Leth, laatstgenoemde is eigenaar van het elektronikabedrijf Tridane.

Oprichter en eigenaar Thomas Sillesen was al een tijdje op zoek naar nieuwe eigenaren van zijn Densen. Hij heeft zijn bedrijf naar onlangs bekend gemaakt verkocht aan waarschijnlijk de beste mensen die hij zich maar wensen kan. Beide kopers hebben namelijk een passie voor het merk. Sterker nog, een van beiden – Casper Reinhold – heeft jaren gewerkt voor Sillesen en is dus zeg maar ‘afgestemd’ op zijn werkwijze. De andere koper – Ditlev Leth – is niet alleen eigenaar van een elektronicabedrijf, maar tevens een groot fan van Densen.

Made in Denmark

Voordeel van de nieuwe eigenaren is verder dat Densen een volledig Deens bedrijf blijft. Er zijn grootste plannen, waarbij vanzelfsprekend ook nieuwe producten te verwachten zijn. Het eerste is een DAC-uitbreidingskaart passend bij bestaande Densen-apparatuur; het moet vanaf dit najaar leverbaar zijn. Voordeel van Tridane – het elektronicabedrijf van Leth – is dat de productie van Densen-apparatuur weer in-huis plaats kan vinden. Niet alles wat je van ver haalt is immers even lekker. En sowieso is het goed om te zien dat ‘we’ in Europa zeker ook nog in staat zijn hoogwaardige apparatuur zelf te vervaardigen. Goed voor de economie, kennis en wat minder afhankelijkheid hier en daar van het verre oosten is zeker ook mooi meegenomen.