DS Audio, muziek vanaf je Synology

5
Synology

Met de app DS Audio krijgen bezitters van een Synology NAS de beschikking over een uitgebreid muziekbeheer- en afspeelsysteem.

DS Audio is zowel voor iOS als Android beschikbaar. Als u zorgt dat al uw ooit gedownloade muziekbestanden netjes in de systeemmap music op de Synology NAS (zoals deze bijvoorbeeld) komen te staan, kan de pret beginnen. Hou er wel rekening mee dat het het even wat tijd kan kosten om een grote verzameling vers in die map gekopieerde muziek te indexeren. Als dat eenmaal klaar is, kunt u snel zoeken op artiest, album, genre, map enzovoort. De app is erg overzichtelijk, u kunt er ook playlists en dergelijke in aanmaken.

DAC-support (voor zolang het duurt)

Synology was ooit actief bezig met het ondersteunen van allerlei USB-DAC’s. Dergelijke randapparaten worden helaas niet meer bij de tijd gehouden qua drivers. Gelukkig zullen veel standaard DAC’s het gewoon doen, maar dan waarschijnlijk met een maximumkwaliteit van 24 bit / 96 kHz. Grote kans dat er in de komende versie van het Synology besturingssysteem – DSM 7 – geen ondersteuning van DAC’s meer zit. Jammer, want als u zo’n DAC gebruikt gekoppeld aan een NAS, dan kon je heel simpel vanuit de app DS Audio switchen tussen gestreamd afspelen naar het mobiele apparaat of rechtstreeks via de aangesloten DAC luisteren. Nou ja, als losse app werkt het ook prima; zeker in combinatie met een portable DAC’je aangesloten op uw mobiel. Tipje trouwens: via het account-pictogram linksboven in beeld krijgt u ook toegang tot de settings. Daar zijn dingen als transcoderen en cache instelbaar. De moeite waard om even een blik op te werpen.

5 REACTIES

  1. Ik ben er nog niet achter, hoe ik de metadata van de opgeslagen bestanden kan beheren met DSAudio.
    Werkte tot nu toe met Imusic, maar dat is ook niet erg ideaal.
    En, wanneer je een (proef-)versie van ROON hebt geopend, gaat de wereld echt open!!
    Let op: bij DSM7 zal er nog niet gelijk een nieuwe versie van ROON zijn, maar die is wel op de agenda gezet.