15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi DS Audio presenteert DS003 optisch cartridge

DS Audio presenteert DS003 optisch cartridge

0
DS Audio presenteert DS003 optisch cartridge

DS Audio heeft het nieuwe DS003 optische cartridge uitgebracht, met LED en fotodiode voor linker- en rechter kanaal.

De nieuwe opbouw met een LED’s en fotodiode’s voor beide kanalen in de nieuwe DS Audio DS003 zorgt voor een – ten opzichte van de voorgangers – beduidend hoger uitgangssignaal. Van 40 naar 70 mV om precies te zijn. Daarbij is de signaal-ruisverhouding volgens de fabrikant behouden gebleven. Verder is ook het gewicht van de nieuweling flink gereduceerd, dankzij gebruik onder meer beryllium weegt het geheel de helft minder dan wederom die voorganger. In vergelijking met een traditioneel MC-cartridge hebben we het zelfs over een gewicht van 90% minder.

Bijbehorende DS003 equalizer

Bij het DS Audio optische cartridge hoort de DS003 equalizer, waarin ook wat technische verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo kunt u zelf het afsnijdfilter voor lage tonen instellen, onderverdeeld in vier typen. Meer informatie op de productpagina van de DS003.