13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi IKEA presenteert de ‘schilderij-speaker’.

IKEA presenteert de ‘schilderij-speaker’.

0
IKEA presenteert de ‘schilderij-speaker’.

Goed, het is geen schilderij en écht van IKEA is ie ook niet helemaal, want voorzien van Sonos-hardware. Maar hij is er, die ‘schilderij-speaker’.

De geruchten gingen al langer, en nu is hij er echt. De nieuwe platte speaker voor aan de muur moet volgens een IKEA een eyecatcher in een kamer zijn. Dat is ie zeker, al zegt een enkeling hier op de redactionele burelen dat dat voornamelijk aan het irritante snoertje te danken is. Op zich betekent dat dan weer wel dat je nooit bang hoeft te zijn voor een lege of – veel erger – versleten accu. Door dat laatste euvel verdwijnen veel apparaten vroegtijdig op de schroothoop.

Onderling verbinden

Verder geldt dat meerdere van de schilderij-speakers – die overigens officieel (ook) SYMFONISK heet – onderling zijn te verbinden, zodat er maar één kabel richting stopcontact loopt. En – en dat is het laatste wat we over dat snoer zeggen – als u zich echt extreem stoort aan de kabel, dan zou u kunnen overwegen om de buren eens lief aan te kijken. Gaatje achter de speaker van IKEA in de muur boren en bij hen de stekker in het stopcontact steken. Wat de naam ‘schilderij’ rechtvaardigt is trouwens het doek dat een aardig kunstwerkje bevat. U kunt kiezen uit twaalf motieven, te monteren op een zwarte of witte speakerbasis. U bepaalt zelf of u de muzikale lijst horizontaal of verticaal op gaat hangen. Het vermogen van de IKEA SYMFONISK bedraagt 15 Watt en de speaker beschikt over Wifi. Aardig ding denken we. Per direct verkrijgbaar voor een bedrag van €180. Vanaf september kunt u de vervangende panelen eveneens kopen.