13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Accessoires KECES Audio IQRP-1500 Ultimate Power Conditioner

KECES Audio IQRP-1500 Ultimate Power Conditioner

0
KECES Audio IQRP-1500 Ultimate Power Conditioner

KECES presenteert de Audio IQRP-1500 Ultimate Power Conditioner, een apparaat dat aan de uitgang voor een zo schoon mogelijke netspanning moet zorgen.

Het mag als bekend verondersteld worden dat die ooit zo mooie sinusvormige netspanning van weleer tegenwoordig flink vervuild is. Dat hebben we onder meer te danken aan de vele schakelende voedingen die in gebruik zijn. Een flink deel daarvan is van goedkope makelij en neemt het niet zo nauw met filtering. Het gevolg is een zee aan HF-storingen die gesuperponeerd worden op de 50 Hz netspanning. KECES biedt u via hun nieuwe Audio IQRP-1500 Ultimate Power Conditioner de mogelijkheid om de zaak een flinke wasbeurt te geven alvorens de netspanning uw hifi-apparatuur bereikt. Ze zetten daarvoor de mooi klinkende Quantum Resonance Technology (QRT) in, die ook gebruikt wordt door bijvoorbeeld Nordost.

Zones

Verder heeft KECES de ‘Isolated Power Transformer’ aangepast en voorzien van een aparte aftakking. Er zijn twee uitgangsgroepen (zones) beschikbaar. Zone I  biedt 220 – 250V bij maximaal 1,25 A of 110V – 125 V bij maximaal 2,5 A (300VA) en Zone II 220 – 250V bij maximaal 5A of 110 – 125V bij maximaal 10A (1200VA). U betaalt voor dit ‘netfilter’ (wat een understatement is) een bedrag van de rond de €2000. Op moment van schrijven is het apparaat nog niet te vinden op de website van KECES, wel zagen we ‘m bij een Amerikaanse leverancier.