10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Meer support voor Samsung HDR10+

Meer support voor Samsung HDR10+

0
Meer support voor Samsung HDR10+

Google, Paramount+ (voorheen CBS All Access) en Roku hebben laten weten voortaan ook in HDR10+ formaat van Samsung te streamen.

Helaas is er wat HDR betreft geen uniforme standaard. Een grote speler op de tv-markt is Samsung en die heeft dus wel wat in de melk te brokkelen. Inmiddels wordt het huiseigen HDR10+ formaat door meer dan honderd bedrijven ondersteund. Inclusief de al geneoemde nieuwelingen hebben we het dan over bijvoorbeeld Amazon, YouTube, Philips, Panasonic en meer bedrijven van naam en faam. Op Amazon Prime kunt u al diverse streams bekijken in Samsung HDR10+, waaronder The Grand Tour.

Chromecast

Dat ook Google kiest voor aanbieden van HDR10+ betekent, dat deze smaak HDR binnenkort te verwachten is op Chromecast-apparatuur. Dergelijke meer universele systemen zijn uitermate consumentvriendelijk, want de Chromecast bijvoorbeeld ondersteunt óók het rivaliserende Dolby Vision HDR. Hoeft u niet gedwongen te kiezen. Het is de kracht van software die apparatuur tegenwoordig flexibeler dan ooit maakt. Voor elk formaat een ander kastje is dus allang niet meer nodig. Bovendien betekent het dat concurrerende formaten vaak probleemloos naast elkaar kunnen blijven bestaan. Of uiteindelijk Samsung gaat ‘winnen’ is dus maar de vraag. Onder de streep bepaalt de consument wie het meest populair wordt, maar ook dan kan de ‘underdog’ nog gewoon voortleven.