20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Luidsprekers Actief Q Acoustics Q Active 400 zuilen

Q Acoustics Q Active 400 zuilen

0
Q Acoustics Q Active 400 zuilen

Zoals de naam van de nieuwe Q Acoustics Q Active 400 waarschijnlijk al doet vermoeden, betreft het hier een actieve luidspreker in zuilformaat.

De Q Aucoustics Q Active 400 (even stukje naar beneden scrollen) beschikt over dezelfde BMR-driverconfiguratie als z’n compactere evenknie Q Active 200. In de nieuwe versie zijn echter acht discreet opgebouwde versterkers ingebouwd, die in totaal een maximaal vermogen van 440 Watt op de klokken zetten. Verder is de 400 in een grotere kast gebouwd en zijn er twee naar achteren gerichte 4,5-inch subwoofers toegevoegd. Eentje boven- en eentje onderaan om precies te zijn. Deze opstelling moet volgens de fabrikant de in de behuizing ontstane staande golven neutraliseren, wat ongewenste resonanties voorkomt.

Wachten op Alexa?

De Q Active 400 van Q Acoustics is per direct verkrijgbaar voor een bedrag van €2999. U kunt daarbij kiezen uit de afwerkingen matwit en matzwart. Mocht u erg veel behoefte hebben aan een slimme assistent in de luisterruimte, dan is het zaak nog even te wachten met aankoop. Naar verluid moet later dit jaar een Q Active ‘Works with Alexa’-model uitkomen. En dan kunt u uw luidsprekers ook alles vragen wat in u opkomt. Daarbij wel wat van uw privacy weggevend natuurlijk, maar daar schijnen maar weinig mensen zich heel erg druk over te maken. Geen behoefte aan zo’n digitale vraagbaak? Dan kunt u nu direct uw slag slaan met de 400.