20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Winkels Record Store Day 2021 nadert gestaag

Record Store Day 2021 nadert gestaag

0
Record Store Day 2021 nadert gestaag

Record Store Day is vanwege Corona weer verdeeld over twee dagen. De eerste dag is al 12 juni (komende zaterdag!), dus sla het spaarvarken maar vast stuk.

Overgewaaid vanuit het buitenland is Record Store Day langzaam aan ook een begrip in ons land geworden. Het is dé dag (inmiddels dus dagen) dat u bijzondere albums kunt kopen, of een alleraardigst stukje hardware tegen gereduceerde prijs. Want ja, zelfs in deze digitale tijd waar u albums en tracks in hi-res kwaliteit downloadt of gewoon streamt zijn er nog altijd mensen die iets tastbaars in handen willen houden. Dat kan een cd of lp zijn. Het is die groep mensen die ‘de platenzaak op de hoek’ in leven houden. Wel is het natuurlijk de vraag hoe lang er nog een generatie is die zich de moeite wil nemen om muziek in een fysieke winkel aan te schaffen. Vooralsnog is daar echter een behoefte aan en Record Store Day probeert de aanbieders van de gewenste muzikale waar een extra boost te geven.

Acties

Zoals elk jaar zijn er weer leuke acties op touw gezet. Zoals u op de site die bij het evenement hoort kunt zien, ligt de focus vooral op vinyl. Kortom: een droom voor de hipster die eens wil ervaren hoe opa z’n muziek vroeger beleefde bijvoorbeeld. Inclusief een gang naar die platenzaak. Lekker luisteren, praten met mede-genieters. Dat soort dingen. Record Store Day is enerzijds een duik in het verleden waarbij veel moderne en unieke muziek aan de man wordt gebracht. Zoals beloofd is het evenement ook dit jaar meerdaags. Noteer 12 juni en 17 juli maar vast in de agenda als u muziek op een ronde schijf wilt aanschaffen!