12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Samsung HRD10+-games op komst, naar verluidt

Samsung HRD10+-games op komst, naar verluidt

0
Samsung HRD10+-games op komst, naar verluidt

Volgens de geruchten werkt Samsung achter de schermen druk aan HDR10+-capabele games. En dat zou wel eens een game changer kunnen zijn.

Als het verhaal klopt heeft Samsung wellicht de kip met de gouden eieren in handen. Want als er inderdaad een berg games met HDR10+-mogelijkheden op springen staat, kan het bedrijf daarmee moeiteloos de boer op. En deze verkopen aan bijvoorbeeld Sony voor de PS5. Daarbij hebben ze bovendien een ijzersterke troef in handen: HDR10+ kost niks; een fabrikant hoeft geen licenties te betalen. Bij concurrent Dolby is dat wél het geval, waarbij bijvoorbeeld Microsoft die kosten doorschuift naar de eindgebruiker die €15 neer moet tellen om de Dolby-aardigheidjes op de Xbox te kunnen activeren.

Telefoons of consoles?

Probleem bij het gerucht is echter, dat er niet wordt vermeld of de beoogde games bedoeld zijn voor smartphones (zoals die van Samsung zelve, vanzelfsprekend) of inderdaad ook voor consoles. Afwachten dus. En voor u extreem enthousiast wordt: om van Samsung HDR10+ gebruik te kunnen maken hebt u wel een HDR-capabele 4K-tv nodig. Heeft Samsung er trouwens ook van in ‘t assortiment, dus deze fabrikant wint wat dat betreft altijd.