Violectric PPA V790 phono-voorversterker

0
Violectric

Het Duitse Violectric heeft de nieuwe PPA V790 phono-voorversterker aangekondigd, ideaal voor de serieuze vinylliefhebber.

De nieuwe Violectric PPA V790 phono-voorversterker beschikt over maar liefst zes aparte phono-ingangen. Drie als cinch uitgevoerd en de overige drie als XLR. Ook aan de uitgang kunt u kiezen uit cinch en XLR. Elke ingang kan ingesteld worden als MM of MC-exemplaar, waarbij u in het geval van MC uit zeven selecteerbare ingangsimpedanties kunt kiezen. Gaat u voor MM, dan staan acht capaciteitsinstellingen voor u klaar. Voor elke ingang wordt de gekozen configuratie opgeslagen, zodat u niet elke keer alles opnieuw in hoeft te stellen.

RIAA, NAB en Columbia

Praktisch is verder de boost-functie die de Violectric PPA V790 phono-voorversterker aan boord heeft. Die verhoogt – zoals de naam ongetwijfeld al doet vermoeden – het signaalniveau als dat eens een keer nodig is. Dan is er het subsonic-filter dat frequenties onder de 20 Hz afkapt, met een stijlheid van 12 dB per octaaf. Om clipping in de gaten te houden is gedacht aan een speciaal daarvoor bedoelde waarschuwings-LED. De ingangstrap van de PPA V790 is DC-gekoppeld en met in kaskade geschakelde bipolaire transistoren opgebouwd. Dat moet volgens de fabrikant tot een grote bandbreedte en geringe vervorming leiden. In de specs zien we dan ook bij een versterking van 66 dB een ruisafstand van 143 dB vermeld. Tot slot ondersteunt deze Violectric niet alleen het gebruikelijke RIAA-correctiefilter, maar zijn ook NAB- en Columbia-filters beschikbaar. U dient een bedrag van €3990 te betalen voor de Violectric PPA V790 phono-voorversterker, leverbaar vanaf het derde kwartaal dit jaar.