20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Android 12 realiseert kiezen van verversingsfrequentie

Android 12 realiseert kiezen van verversingsfrequentie

0
Android 12 realiseert kiezen van verversingsfrequentie

Android TV biedt in versie 12 wat nieuwigheden, waaronder de mogelijkheid tot het instellen van de verversingsfrequentie en een nieuwe gebruikersinterface.

Android TV 12 is volop in de maak. In de derde beta-versie die onlangs werd uitgebracht treft u onder meer de mogelijkheid tot het instellen van de beeldverversingsfrequentie in. Ook schakelt het OS automatisch naar de meest optimale verversingsfrequentie voor een bepaalde toepassing; dit gedrag valt nu ook te finetunen.

Gebruikersinterface

Ook nieuw is de gebruikersinterface, die ook goed tot z’n recht komt in 4K-resoluties. Dat doet met name recht aan menuschermen die nu haarscherp ogen. Achtergrondvervaging moet belangrijke informatie nadrukkelijker tonen. Verder heeft Google bij Android 12 TV gedacht aan privacy, waaronder visuele indicatoren wanneer een app gebruik maakt van de webcam of microfoon. Wanneer de definitieve versie van Android 12 overigens precies uitkomt, is op moment van schrijven nog niet bekend.