Chord Shawline 48 Gbps HDMI-kabel

0
Chord

Chord heeft een nieuwe 48 Gbps-capabele HDMI-kabel uitgebracht. De overdracht in deze Shawline HDMI AOC 21 vindt optisch plaats.

Dat AOC in de naam Shawline AOC 21 staat voor Active Optical Cable. Chord heeft aan beide kanten van de kabel een True HDMI-chipset ingebouwd; de eigenlijke overdracht verloopt via glasvezel. Volgens de fabrikant is het geheel ongevoelig voor HF-ruis. Deze kabel neemt trouwens de tweede plaats in bij Chord als het gaat om performance in de categorie HDMI. Het koperdeel is voorzien van updates op het vlak van mechanische isolatie. Meest ‘verbeterend’ is echter de nieuwe HDMI-chipset.

8K-capabel

De Chord Shawline HDMI AOC 21 draait z’n hand niet om voor 8K bij 60 of 120 Hz beeldverversingsfrequentie. Daarmee bent u weer een tijdje voorbereid op de toekomst. U kunt kiezen uit de lengten 1 m, 2 m, 3 m, 5 m, 8 m, 10 m, 15 m en 20 m. Mocht u net iets anders willen, dan zijn lengtes op klantenspecificatie tot maximaal 50 meter mogelijk. Prijzen vanaf £250 voor een 1-meter exemplaar.