14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Dutch FilmWorks kan fluiten naar klantgegevens Ziggo

Dutch FilmWorks kan fluiten naar klantgegevens Ziggo

0
Dutch FilmWorks kan fluiten naar klantgegevens Ziggo

De al jaren slepende zaak tussen Dutch FilmWorkers en Ziggo is in het voordeel van laatstgenoemde geëindigd. Geen uitwisseling van klantgegevens dus.

Een jaar of wat geleden – 2017 om precies te zijn – wilde Dutch FilmWorks een paar honderd illegale downloaders per brief benaderen. Met daaraan hangend een acceptgiro ten bedrage van €150. Probleem was – zo vond de rechter – dat Dutch FilmWorks niet duidelijk maakte waar dat bedrag qua grootte precies op gebaseerd was. En – wellicht nog ernstiger – ook niet aangaf wat het verder nog met de persoonsgegevens van de aangeschrevenen wilde doen. Bijkomend probleempje was, dat deze privacygevoelige gegevens in handen waren van provider Ziggo. En die had vanzelfsprekend geen trek in een privacy-rel met weglopende klanten als gevolg.

Definitief

De zich voortslepende rechtszaak is nu tot een einde gekomen, lezen we in dit bericht op nu.nl. Filmdistributeur Dutch FilmWorks krijgt de gegevens niet, omdat de privacy-risico’s veel te groot zijn. De definitieve uitspraak is trouwens gedaan door de Hoge Raad, en dat betekent dat ie écht definitief is.