20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Home Cinema - Custom Install LG realiseert 4K bij 120 Hz via firmware-update

LG realiseert 4K bij 120 Hz via firmware-update

0
LG realiseert 4K bij 120 Hz via firmware-update

Gamers zitten er al een tijdje op te wachten: 4K/120 Hz voor hun Xbox. LG biedt voor diverse televisies een firmware-upgrade aan die dat mogelijk maakt.

Middels een firmware-update realiseert LG voor een selectie aan televisies compatibiliteit met Xbox Series X gameconsoles. Om meer precies te zijn: met de output van 4K/120 Hz gecombineerd met Dolby Vision. Wat moet leiden tot boterzachte animaties en oogstrelend snelle acties. Of de feature voor heel veel andere meer reguliere kijkacties zinvol is, is wat twijfelachtig. Films en live-uitzendingen doen het meestal met de meer reguliere 60 beelden per seconde. Maar wellicht gaat dat ook nog veranderen, al leiden al dit soort technieken vanzelfsprekend wel tot steeds grotere hoeveelheden data die in eenzelfde tijdsbestek verzonden moeten worden. In ieder geval was LG er als de kippen bij om z’n imago als gaming-fabrikant weer eens te benadrukken. Meer over de firmware-update en welke modellen precies ondersteund worden leest u in het persbericht van de fabrikant.