20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Home Cinema - Custom Install ‘Netflix komt met game streaming’

‘Netflix komt met game streaming’

0
‘Netflix komt met game streaming’

Het is niet alleen streamen van beeld en geluid dat hot is, ook streamen van games is big business aan het worden. Zo ziet ook Netflix.

Behalve muziek en films lenen ook games zich prima voor streamen. En ook hier geldt natuurlijk weer dat het een zeer interessante optie is voor gamefabrikanten. Kopiëren van spellen hoort daarmee immers in één klap tot het verleden. Ook ben je niet meer afhankelijk van een bepaald type gameconsole of computer: een spel werkt in gestreamde vorm net zo goed op een tablet of smartphone als op de meest recente PlayStation. Met de huidige breedbandverbindingen en diverse trucs om vertraging tegen te gaan lijkt gestreamd gamen net zo’n toekomst te hebben als alle andere vormen van streamen. Natuurlijk zal er een deel van de gamers zijn die dat minder geslaagd vindt. Maar dat zal waarschijnlijk een minderheid worden. Netflix ziet dat ook en zoals we in dit artikel van What Hifi lezen wordt er daar achter de schermen druk aan gewerkt om ook een graantje van die tak van sport mee te pikken.

Geen extra kosten

Inmiddels heeft Netflix een vice-president voor game-ontwikkeling aangenomen, wat natuurlijk heel veelzeggend is. Het schijnt de bedoeling te zijn om binnen het tijdsbestek van een jaar gestreamde games aan te bieden via de streamingdienst. Extra interessant detail: toegang tot de spellen moet niks extra’s gaan kosten voor abonnees van Netflix. En dat zou wel eens heel zuur uit kunnen pakken voor aanbieders van gestreamde games alleen. Interessante tijden in het verschiet dus!