13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Muziek Album PS audio presenteert Bach’s Suites

PS audio presenteert Bach’s Suites

0
PS audio presenteert Bach’s Suites

Zuill Baily toog naar Octave Records van PS audio met een idee; dat idee is inmiddels uitgegroeid tot de serie Bach’s Suites.

De Duitse componist Zuill Baily – cellist en Grammy Award-winnaar – bedacht dat het een uitstekend idee zou zijn om een nieuwe interpretatie van Bach’s Cello Suites op poten te zetten. Na een jaar thuiszitten en reflecteren, vergezeld van zijn geliefde instrument, veranderde zijn benadering van de Cello Suites. Volgens Baily begon hij de stukken anders te spelen, simpeler. Een volgens hem zuiverende ervaring, waarbij gold: ‘The less I tried to ‘interpret’ the music, the better it sounded’. PS Audio Octave Records raakte geïnteresseerd.

DSD

Hoe de interpretatie van Baily nou precies klinkt kunt u horen op de nieuwe serie hi-res albums (kies uit bijvoorbeeld een SACD of een download) van Octave Records, onderdeel van PS Audio. Uiteindelijk komen er zes delen uit, de eerste twee staan nu al klaar. De opnamen zijn gemaakt in zuiver DSD, waarbij u kunt kiezen uit albums in klassiek stereo of vijfkanaals surround. Kortom: wilt u Bach – en dan specifiek z’n Cello Suites – eens anders dan anders horen: sla uw slag met deze unieke set en ruim wat luistertijd voor iets bijzonders in.