11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Sony PS5 in lichtere versie onderweg?

Sony PS5 in lichtere versie onderweg?

1
Sony PS5 in lichtere versie onderweg?

Sony werkt mogelijk (c.q. naar alle waarschijnlijkheid) aan nieuwe en opvallend lichtere versie van de PlayStation 5 Digital gameconsole.

Dat we de Sony PlayStation 5 hier noemen is niet zo heel gek. Behalve een gameconsole is het namelijk ook een apparaat met uitgebreide streaming-mogelijkheden op zowel het vlak van beeld als geluid aan boord. In dit bericht van What Hifi lezen we dat Sony hoogstwaarschijnlijk werkt aan een iets gewijzigde en vooral fors lichtere (1/3 minder gewicht) PS5. Hoe die gewichtsbesparing precies gerealiseerd gaat worden is vooralsnog niet duidelijk. Dat de lichtgewicht er gaat komen eigen al wel; Japanse winkeliers maken er namelijk al reclame voor.

Chiptekorten

Of de PS5 in de nieuwe versie dan weer in ruime mate voorhanden zal zijn en of ‘ie überhaupt naar onze contreien komt? Dat wordt een steeds grotere vraag want de chiptekorten zijn verre van opgelost. De Chinese staatsinterventies bij allerlei techbedrijven de laatste tijd doen daar ook geen goed aan. Inmiddels heeft Sony bijvoorbeeld al laten weten de Wifi-module in de PS5 vanwege de tekorten verruild te hebben voor een ander exemplaar. Of dat een net zo degelijke variant is als het oorspronkelijk geplande onderdeel? Laten we er van uitgaan dat dit zo is. Maar in de nabije toekomst gaan ongetwijfeld compromissen gesloten worden. Apple heeft zelfs al een waarschuwing afgegeven voor een tekort aan iPad’s en iPhones tegen het eind van ‘t jaar. Nu China feitelijk een soort van monopolie op chipfabricage heeft, wordt steeds duidelijker dat dit tot ellende gaat leiden. Je zou zelfs zomaar aan een OPEC voor chips kunnen gaan denken, want de Chinese staat spint vanzelfsprekend weer garen bij hogere prijzen. Hádden we maar wat in onze contreien achter de hand gehouden. Maar dat is ‘t bekende achteraf kletsen. Bovendien wil de consument vooral alleen bodemprijzen betalen, dan krijg je dit…

1 REACTIE

  1. De afgelopen 20 jaar is de gehele chip industrie gerund door CEOs die amper wisten dat hun bedrijf chip maakten. ‘We hebben geen klanten maar aandeelhouders’, zeiden ze dan. Lekker reorganiseren en kosten besparen.
    De Chinezen hebben dit slim opgepakt door hun mensen op te leiden en een chip industrie op te bouwen. Nu hebben zij de macht en kunnen wij alleen nog maar buizen en buizen versterkers bouwen.
    Oh wacht we hebben helemaal geen chips nodig, je kan ook een dac en een gameconsole maken met buizen, klink veel beter en de games zijn veel kleurrijker dan met transistoren elektronica.