20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Muziek Wereldrecordpoging 200 Harder Styles DJ’s

Wereldrecordpoging 200 Harder Styles DJ’s

0
Wereldrecordpoging 200 Harder Styles DJ’s

Meer dan 200 Harder Styles DJ’s zullen 10 dagen lang non-stop live optreden tijdens de langste Harder Styles DJ-Marathon Livestream van de wereld.


De clubs en festivals in Nederland mochten weer open na een periode van 1,5 jaar, dit was maar voor hele korte duur, zo laat Anthony Donner van de DJ School Alphen weten: ‘De organisatoren van festivals en evenementen en DJ’s hebben een uitdagende tijd achter de rug met de sluiting door de corona maatregelen. Om de DJ’s een hart onder de riem te steken en het uitgaanspubliek entertainment te geven willen de titelhouders (Anthony Donner en Amrish Raghosing) van de langste DJ-marathon voor de hardere stijlen (7 dagen non-stop draaien) hun eigen wereldrecord verbreken met 10 dagen (240 uren in totaal) non-stop live optredens met meer dan 200 DJ’s die zowel uit Nederland als buitenland naar de studio in DJ School Alphen in Alphen aan de Rijn komen voor hun deelname’.

10 dagen

Het persbericht van de DJ School meldt verder: ‘De titelhouders pakken het nu grootser, langer en uitbundiger aan! Voor 10 dagen lang zal er onafgebroken hardstyle, hardcore, freestyle en alles wat in het spectrum van de hardere stijlen van dance muziek past worden gedraaid. Van de meest euforische rustigere hardstyle tracks en hardstyle classics tot de hardste raw hardstyle en snelste up-tempo hardcore beuk tracks. Het doel is om samen verschil te maken door een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen om een eenheid te vormen en te laten zien dat er genoeg samenhorigheid is onder de Hardere Styles DJ’s. Met dit initiatief laten de DJ’s en wij niet alleen zien dat Nederland het DJ land van de wereld is en dat de hardere dancestromingen immens populair zijn. Hardcore is tot nu toe het grootste sub stroming geweest en vond zijn oorsprong in Nederland en de Nederlanders hebben hardstyle internationaal groot gemaakt’.

Grootste boek

De initiatiefnemers zijn Anthony Donner voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL en Amrish Raghosing, welke zelf ook DJ is onder de naam Dutch Hustlaz, en eigenaar van DJ School Alphen. Daarnaast heeft Anthony het grootste DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: ‘Dutch DJs’ en hij is bezig met het eerste boek over hardstyle ‘This Is Hardstyle’. Samen lanceren ze binnenkort de eerste DJ award voor Nederlandse DJ’s, de Dutch Priority Awards. Jelmer Smit (tevens DJ-leerling van DJ school Alphen) is mede verantwoordelijk voor de planning. In totaal zijn er 14 verschillende hostings, van evenementenorganisaties HardClassics (Free2Party) tot True Survivorz (evenement in de strijd tegen kanker) tot Harder Kan Toch Niet en verschillende muzieklabels. ‘Zij zullen dit een grensverleggend spektakel maken met de hulp van Wouter Kikstra van Wout Events, hij zal verantwoordelijk zijn voor de cameraregistratie en de productie; er zullen lasers, rookmachines, moving heads en confettikanonnen aanwezig zijn. De productie wordt in totaal met 10 camera’s gefilmd. Dit 10-daagse spektakel wordt gehouden in de meest spraakmakende DJ School van Nederland; DJ School Alphen’, zo lezen we verder in het persbericht betreffende de recordpoging.

Corona-DJ-marathons

Toen de corona crisis aanbrak waren Anthony en Amrish de eerste partij in Nederland die in totaal 4 keer de grootste DJ-marathons hebben georganiseerd, waarin in totaal 669 DJ’s hebben meegedaan: De langste DJ-marathon van 10 dagen met 201 DJ’s in verschillende genres, de langste Harder Styles DJ-marathon van 7 dagen met 203 DJ’s, de langste Female DJ-marathon van 7 dagen met 137 DJ’anes (term voor female DJ’s) en de Techno/Technohouse DJ-marathon met 128 DJ’s. Hiermee hebben zij in totaal 7 verschillende wereldrecords verbroken. De DJ’s hebben 31 dagen (744 uren) lang non-stop gedraaid in deze 4 vorige DJ-marathons.

Startsein

Het startsein van de 14-daagse DJ-marathon zal worden gelost op donderdag 29 juli om 20.00 uur, ofwel vanavond. DJ/Producer Frontliner trapt als eerste de DJ marathon af, Adaro, B-Front, Digital Punk, Crypsis, The Pitcher, Geck-O en Jason Payne nemen het daarna over met MC Da Syndrome achter de microfoon. De Harder Styles DJ Marathon zal eindigen op 8 augustus om 20.00 uur. De ’s werelds langste Harder Styles DJ marathon heeft een duur van 10 dagen, er zal dag en nacht 24/7 onafgebroken meer dan 240 uur muziek worden gedraaid door DJ’s van Nederlandse en buitenlandse bodem. Van de grootste DJ’s uit de Harder Styles scene tot aanstormend talent van jong tot oud. Het evenement zal worden geregistreerd door filmcamera’s zodat geïnteresseerden uit de hele wereld online live kunnen meekijken via www.djmarathonlive.com en via de Nederlandse TV op Ziggo via kanaal 605; waar de populairste DJ’s te zien zullen zijn.

De volgende DJ’s zullen o.a. draaien tijdens de Harder Styles DJ Marathon: Frontliner, Ran-D, Adaro, B-Front, Villain, Digital Punk, Crypsis, The Pitcher, Da Syndrome, Dr. Rude, The Darkraver, Deepack, Freestyle Maniacs, Outsiders, Kronos, Sub Sonik, Akira en nog 230 andere Harder Styles DJ’s.