Zuma Lumisonic, lichtende plafondspeaker

0
Zuma

De nieuwe Zuma Lumisonic is een speaker ontworpen door de B&W-techneut die ook tekende voor de Nautilus van dat laatstgenoemde merk.

Eigenlijk is het logisch: u hangt lampen aan het plafond, wat veelal wat boorwerk vereist. Inbouwlampen vergen daarnaast hakwerk (of een systeemplafond). Luidsprekers zijn in de huiskamer eigenlijk best onhandige dingen, dus kiezen mensen regelmatig voor inbouwspeakers. En als u inderdaad voor dat laatste gaat is de combinatie van lamp en speaker geen gekke. Precies dat is dus de Zuma Lumisonic. U treft er een energiezuinige LED-lamp in aan, die samen met de ook ingebouwde luidspreker garant staat voor een netjes weg te werken geheel.

Stemming

De Zuma Lumisonic levert een audiovermogen van maximaal 75 Watt, opgewekt door een tweeweg-systeem. U speelt er moeiteloos WAV, FLA en ALAC-bestanden met een kwaliteit van maximaal 24 bit / 192 kHz mee af. Ook is gedacht aan ondersteuning van AirPlay 2, Spotify Connect en Bluetooth 4.2. Stembediening via Alexa is een optie, terwijl u de Lumisonic helemaal naar wens aanpast via de bijbehorende app. Daarin treft u ook allerlei well being-presets aan, zodat u – om maar wat te noemen – met de klanken van een regenbui op de achtergrond in slaap kunt vallen. Allerlei kleur- en lichtsettings maken onderdompeling in een zee van geluid en licht mogelijk. Later dit jaar moeten er volgens Zuma nog extra onderdelen uitkomen, waaronder bewegingssensors en – minder rustgevend wellicht – rookmelders en beveiligingsmodules. De Zuma Lumisonic kost £375 per apparaat en vanaf deze zomer kunt u ook kiezen voor een exemplaar met alléén een LED-lamp a £125.