11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Amazon Echo krijgt ook breinen van Siri en Google

Amazon Echo krijgt ook breinen van Siri en Google

0
Amazon Echo krijgt ook breinen van Siri en Google

De slimme speakers van Amazon krijgen middels een update binnenkort meerdere slimme persoonlijkheden; Siri en Google Assistant worden toegevoegd.

Hoewel Alexa best te pruimen is qua slimme assistent en bijbehorende kennis, zijn er ook nog Apple’s Siri en natuurlijk Google Assistant. En omdat drie meer weten dan één is het goed nieuws dat de Amazon Echo smart speakers beide laatstgenoemden binnenkort ook kunnen gebruiken. Extra goed nieuws voor Apple-gebruikers in Nederland zelfs. Want daar is de eigen slimme speaker van Apple niet verkrijgbaar, via de Amazon Echo kun je dan toch lekker aan de slag met Siri.

Matter

Los van de upgrade naar meerdere assistenten staat een misschien nog wel belangrijkere toevoeging op stapel. Via het project Matter – een samenwerkingsverband van zo ongeveer alle grote namen op het vlak van thuisautomatisering – moet elk slim apparaat in huis via de speaker kunnen communiceren via de bekende spraakassistenten. Feitelijk zijn de upgrade naar Matter en de toevoeging van de extra slimme assistenten onlosmakelijk met elkaar verbonden, want een van de ‘vereisten’ van Matter is dat ‘t compatibel is met alle grote spraakassistenten. En er staat nog flink meer op stapel aan updates.