19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Streaming Apple heeft Primephonic gekocht

Apple heeft Primephonic gekocht

0
Apple heeft Primephonic gekocht

Apple heeft de klassieke streamingdienst Primphonic gekocht en slaat daarmee een grote slag. Binnenkort beschikt Apple Music over een gigantische database aan klassieke muziek en uitgebreide gegevens daarbij.

Apple zag, kwam en kocht. Dat is in ieder geval weer eens het geval bij de klassieke muziekstreamer Primephonic met een stevig Nederlands tintje. Voor welk bedrag de overname van de klassieke streamer is beklonken, is op moment van schrijven onbekend. Maar de kans is vrij groot dat de oprichters van Primephonic voor de rest van hun leven op hun lauweren kunnen rusten, altijd leuk.

Aardige geste naar Primephonic-gebruikers

Primephonic gaat op 7 september offline. Bestaande gebruikers krijgen zes maanden gratis Apple Music aangeboden, waarin u veel meer vindt dan alleen klassieke muziek. Tegenwoordig desgewenst ook in lossless kwaliteit. Omdat de database van Primephonic een enorme berg aan extra gegevens voor de klassieke tracks bevat kan gesteld worden dat Apple hier een grote slag heeft geslagen. Niemand anders beschikt over zoveel gegevens en voor liefhebbers van klassiek wordt Apple Music dus voortaan dé muziekstreamer.