22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Apple zorgt (onbedoeld…) voor stilte bij films

Apple zorgt (onbedoeld…) voor stilte bij films

0
Apple zorgt (onbedoeld…) voor stilte bij films

Gebruikers van de Apple TV-app klagen sinds begin juli over een vervelende bug: films worden met regelmaat omgekat tot stomme films.

Goed, in deze jachtige tijd kan een stomme film (stom in de zin van geen geluid) best eens therapeutisch werken. Zeker als u er dan zelf maar een pianoriedeltje bij speelt of een passend trackje streamt. Maar de meeste mensen prefereren anno nu toch wel geluid bij hun kijkgenot. En dat is nou precies waar het ‘m aan schort tijdens het afspelen van sommige films in Apple TV. Het probleem treedt trouwens niet alleen op in Apple TV, maar eveneens in de settop-box van Apple en externe streaming-apparaten als de Chromecast met Google TV en Roku-sticks. Ook gaat het voor sommige gebruikers mis als ze binnen de Apple TV-app een stream van bijvoorbeeld Amazon Prime en Netflix willen bekijken én beluisteren.

Onbekend

Vooralsnog is de oorzaak van ‘t probleem onbekend. In sommige gevallen lijkt het te helpen om een film – na teruggaaf – opnieuw te kopen en downloaden. Maar dat trucje werkt natuurlijk niet bij streaming-content. Kortom: Apple moet even naar de tekentafel en een apart bugje fixen. Waarna u weer van beeld plus bijbehorend geluid kunt genieten, zoals het hoort.