22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Home Cinema - Custom Install AV Receivers Denon en Marantz receivers vanaf juni HDMI bug-free

Denon en Marantz receivers vanaf juni HDMI bug-free

0
Denon en Marantz receivers vanaf juni HDMI bug-free

Alle Denon en Marantz receivers met daarin de gewraakte HDMI-bug die eerder een (kosteloos geleverde) settop-box vereiste, gebouwd na mei 2021 zijn bugvrij. Maar bij aankoop blijft het wel opletten of u geen eerder gefabriceerd toestel krijgt natuurlijk.

Sound United, moederbedrijf van onder meer Denon en Marantz, werd eind vorig jaar geconfronteerd met een vervelende verrassing: een deel van de door beide merken geleverde receivers had een defecte HDMI 2.1-chip aan boord. Het defect was niet softwarematig op te lossen en zorgde ervoor dat diverse apparaten geen 4K/120 Hz-content konden tonen. Uiteindelijk werd een extra apparaat als een soort van settop-box gratis aan de getroffen klanten geleverd dat het euvel oploste. Inmiddels is bekend – zo valt hier bij Forbes te lezen – dat receivers gefabriceerd na mei dit jaar door de genoemde merken bugvrij zijn. De foutloze serie is herkenbaar aan serienummers die eindigen op 70001 en hoger.

Check voor aankoop

Het is dus zaak om op te letten als u een van de getroffen nieuwe receivers wilt aanschaffen. Om precies te zijn betreft het hier de Denon AVR-A110, AVR-X6700H, AVR-X4700H, AVR-X3700H, AVR-X2700H, AVR-S960H plus de Marantz AV7706, SR8015, SR7015, SR6015, SR5015 en NR1711. Daarvan zijn in Europa leverbaar de Denon AVC-A110, AVC-X6700H, AVC-X3700H, AVR-X2700H DAB en tot slot de Marantz SR5015 DAB. Let bij aankoop op de serienummers uit het hierboven gelinkte Forbes-artikel, maar vraag zeker ook na bij uw leverancier alvorens tot aankoop over te gaan. Vraag desnoods of omruilen tot de mogelijkheid behoort als u toch nog een ‘defect’ exemplaar ontvangt. Let wel: ‘defect’ is een relatief begrip, lang niet iedereen zal tegen het probleem aanlopen. Maar naarmate hogere resoluties en eveneens hogere verversingsfrequenties gemeengoed worden uiteindelijk misschien toch wel. Speel op safe, zouden we dus zeggen.