Spotify met ‘What’s New’-optie

0
Spotify

Spotify geeft nu een melding is er iets nieuws wordt uitgebracht door je favoriete artiest of podcaster, altijd handig want zo mist u nooit meer wat!

De nieuwe functie in Spotify heet – hoe kan het haast ook anders – What’s New. Een bel-symbooltje rechtsboven in beeld geeft aan dat er iets nieuws te beleven valt. Mits die bel van een blauwe punt voorzien is. Wij hebben de optie op moment van schrijven nog niet gezien trouwens, maar het geheel wordt door de muziekdienst gefaseerd uitgerold voor zowel de Android- als iOS-apps.

Alleen artiesten die u volgt

Wat overigens het verschil met de al bestaande ‘release radar’ in Spotify -waar u immers ook nieuwe dingen mee kunt ontdekken – is? Release radar raakt al snel wat verloren tussen uw afspeellijsten, terwijl What’s New echt een aparte en duidelijk zichtbare vaste plek heeft gekregen. Ook ‘denkt’ Release radar ietwat enthousiast mee met luisteraars, en presenteert óók muziek waarvan het vindt dat ‘t mogelijk voor u interessant is. Doet What’s New niet, die functie toont echt alleen nieuwe releases van artiesten waarin u daadwerkelijk geïnteresseerd bent (ofwel: die u volgt). Geen ‘ruis’ meer van allerlei suggesties waar u wellicht helemaal niet zo erg op zit te wachten. Want soms wordt er écht ‘rommel’ gesuggereerd.