20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Streaming Audio Streaming Spotify voor minder dan een dollar per maand?

Spotify voor minder dan een dollar per maand?

0
Spotify voor minder dan een dollar per maand?

Spotify is bezig met het testen van een wel heel goedkoop abonnement. Vooralsnog alleen in de VS. Voor $0,99 per maand krijgt u dan een hoop mogelijkheden, maar wel met reclame.

Hoewel een deel van de mensheid reclames strontirritant vindt, is er ook een deel dat ze met liefde voor lief neemt. Mits daar iets aantrekkelijks tegenover staat, zoals bijvoorbeeld een ‘gratis’ app. Of een forse korting bij het een of ander. Het is die doelgroep waar Spotify zich nu op lijkt te willen richten, met een experiment rondom een Spotify-abonnement voor $0,99 dollar per maand. Dat probeersel is momenteel voor een select gezelschap gaande in VS, lezen we in dit artikel van The Verge. Het is zeg maar een low budget-abo voor een ieder die niet maalt om reclames maar ook weinig zin heeft om de hoofdprijs voor een abonnementje Spotify te betalen. Met dit $0,99-abo ontstaat er een soort van hybride tussen de volledig betaalde dienst en de gratis variant met flinke beperkingen. Die beperkingen komen grotendeels te vervallen. U mag na afsluiting van het reclame-abo net zo veel nummers skippen als u wilt en er kan ook per track naar keuze geluisterd worden.

Reclame

De ‘prijs’ die u betaald bij het ultra-goedkope abo is dat er reclame te horen is. Net als bij de gratis versie. Maar bent u gewend aan dat kosteloze luisteren, dan zijn de extra vrijheden die u – als het een beetje mee zit straks overal – via het budget-abo krijgt erg interessant. De catalogus van Spotify is gigantisch, dus daar hoeft u het alvast niet om te laten. Deze abo-optie zou – als deze daadwerkelijk wereldwijd beschikbaar komt – zomaar ineen heel veel nieuwe klanten kunnen trekken!