20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Akoestiek Van Medevoort Audio vM RA4 Resonantie Absorber

Van Medevoort Audio vM RA4 Resonantie Absorber

0
Van Medevoort Audio vM RA4 Resonantie Absorber

Het heeft vijf jaar geduurd, maar er is nu de verbeterde vM RA4 Resonantie Absorber, gefabriceerd door het welhaast legendarische Van Medevoort.

Elk audio- en videocomponent wekt interne trillingen op door de werking van motoren, servo’s, wisselende magnetische velden, spoelen en transformatoren. Mag op zich geen nieuws heten natuurlijk, maar dat soort vervelende bijzaken bent u liever kwijt dan rijk. Zeker ook als u bedenkt dat delen van de behuizing eveneens in trilling raken. Tel daarbij op geluidstrillingen van externe aard die ook weer meespelen, worden toegevoegd aan het geluid en zorgen voor kleuring. Van Medevoort Audio heeft – zo lezen we in het verspreide persbericht ‘veel kennis op het gebied van elektronische- en mechanische resonantievermindering in cd-spelers, converters en loopwerken. Vanuit deze expertise zijn de vM RA4 Resonance Absorbers ontwikkeld’.

Dempen maar!

Van Medevoort vervolgt: ‘Geplaatst onder cd-spelers, loopwerken, dvd-spelers, converters, versterkers en andere componenten, dempen zij de energie van resonanties over een zeer grote bandbreedte. Daaruit resulteert voor het audio bereik een volledig lineaire demping. De kleuring van het geluid neemt daardoor af, omdat resonanties normaal gesproken onnatuurlijke pieken veroorzaken in het frequentiebereik, die het geluidsbeeld bijvoorbeeld scherper en harder kunnen maken. Omdat resonanties energie aan het systeem onttrekken, kan ook de dynamiek afnemen. Met de vM RA4 Resonance Absorbers zal het geluid muzikaler, opener, ongekleurder en dynamischer gaan klinken. De verbetering zal steeds hoorbaar zijn, maar is vanzelfsprekend afhankelijk van de kwaliteit van de toegepaste componenten en van het audiomeubel. Het geheim van de resonantiedemping zit in de thermoplastische polymeer en in de aluminium matrixconstructie die ingesloten tussen de beide aluminium schijven van de demper zitten’.

De betaalbare van Medevoort RA4 Resonance Absorbers worden geleverd per set van vier stuks in een zwarte uitvoering. vM RA4; voor zo’n set van 4 stuks betaalt u maar €80.