20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Versterkers Geïntegreerd BC Acoustique EX-214 eindversterker

BC Acoustique EX-214 eindversterker

0
BC Acoustique EX-214 eindversterker

Dat een (geïntegreerde) versterker u niet de kop hoeft te kosten, bewijst het Franse BC Acoustique met de verrassend betaalbare EX214.

Goed, om dan maar meteen met de deur in huis te vallen: de prijs van de BC Acoustique EX-214. Die ligt op slechts €499. Zeg maar ‘grootgrutter-niveau’. En toch betreft het hier een zowel aan de binnen- als buitenkant netjes afgewerkte (geïntegreerde) versterker met alles wat u zich maar kunt wensen aan boord. Het maximaal leverbare vermogen van het apparaat bedraagt 2 x 45 Watt RMS (in 8 Ohm) of 2 x 70 Watt RMS in 4 Ohm. Voor de liefhebbers is klankregeling beschikbaar, maar die kan met een knopdruk omzeild worden. Verder treft u er een USB- en coaxiale digitale ingang op aan. Een AK4112 verzorgt de digitaal naar analoog omzetting. Bent u meer van de analoge klanken, dan is onder meer voorzien in een phono-ingang.

Bluetooth

Al met al is de BC Acoustique EX214 een compleet geheel, waarbij ook de ingebouwde Bluetooth-ontvanger best van pas komt zo nu en dan. Om de versterker bij de tijd te houden, kunnen updates via een USB-poort uitgevoerd worden. Op de foto bovenaan – geplukt van de gelinkte webpagina – ziet u ook het netjes ogende binnenwerk. Leuke versterker ‘voor erbij’ of desnoods als hoofdversterker voor wat kleiner behuisden.