13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Rocky Mountain Audio Fest voor altijd afgelast

Rocky Mountain Audio Fest voor altijd afgelast

0
Rocky Mountain Audio Fest voor altijd afgelast

Het Rocky Mountain Audio Fest – kortweg RMAF – is voor altijd afgelast en keert nooit meer terug in z’n huidige vorm. Vraag is natuurlijk voor welke shows dat nog meer gaat gelden.

Covid eist z’n tol steeds vaker als het om fysieke evenementen gaat. Één keer skippen van een grote show is voor de achterliggende organisatie al vaak een heel dure gelegenheid, meerdere keren op rij cancellen wordt soms gewoon te kostbaar. Dat is ‘t geval bij de organisatie van het Rocky Mountain Audio Fest, een toonaangevende en grote Amerikaanse show waar ook veel Europese fabrikanten acte de présence gaven. Het moment dat de handdoek in de ring werd gegooid, was het noodgedwongen afgelasten voor de in oktober dit jaar op de rol staande RMAF. Tot op het laatste moment werd hoop gehouden op doorgang, maar een exploderend aantal besmettingen in de VS maakte dat onmogelijk.

Over en uit

Omdat de organisatie ook vele andere, kleinere, shows moest afgelasten werd RMAF te riskant om nog verder in te plannen. Na 12 edities is het dan ook definitief over en uit voor het evenement. Uiteindelijk wil de organisatie andersoortige evenementen in de toekomst gaan organiseren. Over het hoe en wat daarvan is nog niks bekend. Waarschijnlijk zal het gaan om meer lokale en kleinschaliger shows. Die kun je regio-afhankelijk al dan niet doorgang laten vinden, wat de organisatorische en financiële risico’s natuurlijk een stuk kleiner maakt. Sowieso kun je je anno 2021 afvragen of grote shows op één specifieke plek nog heel veel zin hebben. Ze genereren een hoop verkeer voor een dag. Het nieuws dat er op dergelijke evenementen gegenereerd wordt staat tegenwoordig in real-time online. In het geval van AV-shows is kijken en luisteren natuurlijk van essentieel belang. Maar komt dat eigenlijk niet veel beter tot z’n recht op een meer intiem en kleinschaliger regionale show? Afwachten dus wat veel andere grote jongens m/v in showland gaan doen de komende jaren.