13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Ruimtelijk geluid naar Apple TV

Ruimtelijk geluid naar Apple TV

0
Ruimtelijk geluid naar Apple TV

Met de uitrol van tvOS 15 krijgt de Apple TV settop-box ook de beschikking over ruimtelijk geluid, via AirPods Pro of AirPods Max.

De reden dat het nieuwe ruimtelijke geluid in tvOS 15 alleen met de genoemde AirPods werkt heeft alles te maken met het feit dat ‘t hier ‘head tracking’ spatial audio betreft. Ofwel: het geluid volgt de bewegingen van uw hoofd. En daarvoor is een sensor nodig die alleen in die AirPods aanwezig is. Hebt u die liggen, dan kan de pret zonder meer beginnen. Het moet volgens Apple zorgen voor een volledig onderdompelende geluidservaring door een gevoel van ruimte en hoogte te realiseren.

HomePod Mini koppelen

Ook nieuw in tvOS 15 voor de Apple TV is – als we dan toch even bij de audiomogelijkheden blijven – de optie om een of twee HomePod Mini speakers te koppelen. Om dat te kunnen laten werken, dient u trouwens behalve de Apple TV ook de firmware van de speakers te updaten. tvOS 15 is op 20 september gelanceerd en u kunt het nu dus downloaden en de upgrade uitvoeren. Tegelijkertijd met tvOS 15 zijn ook iOS 15 en iPadOS 15 uitgebracht. Een nieuwe versie van macOS komt waarschijnlijk ergens in oktober of november uit.