20.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Samsung tv’s na diefstal te blokkeren

Samsung tv’s na diefstal te blokkeren

0
Samsung tv’s na diefstal te blokkeren

De Zuid-Afrikaanse vestiging van Samsung heeft de mogelijkheid tot op op afstand blokkeren van tv’s ingevoerd, ideaal na diefstal.

Niets is zo frustrerend als een sukkelig diefje dat te beroerd is om echt voor zijn of haar geld te werken. Vooral als dat diefje het op jouw spullen heeft gemunt en je als slachtoffer weet dat iemand anders geniet van jouw duurbetaalde smartphone, tv, stereo of wat dan ook. In navolging van smartphones biedt Samsung – vooralsnog alleen in Zuid-Afrika- een mooie feature aan die toch nog wat genoegdoening schenkt in zo’n geval. TV Block is een op afstand te activeren feature die een gestolen Samsung televisies in één klap volledig onbruikbaar maakt. De optie is bedacht na de rellen in Durban waarbij ook heel veel spullen – waaronder tv’s – werden geroofd. Veel plezier zal het reltuig dus niet beleven aan tenminste de exemplaren van Samsung.

Nog niet bij ons

Of en wanneer de truc van Samsung ook in onze contreien beschikbaar komt is onbekend. Wel schijnt de optie al ingebouwd te zijn in de tv’s van het merk. Wat ons betreft mogen dit soort zaken in alle waardevolle spullen ingebouwd worden, het maakt de gemiddelde woning voor ‘t dievengilde dan een heel stuk minder interessant.

Bron afbeelding bovenaan