28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Muziek Langste DJ-marathon ter wereld gaande

Langste DJ-marathon ter wereld gaande

0
Langste DJ-marathon ter wereld gaande

Clubs en festivals mogen – voorzichtig – weer open en dat is aanleiding voor een nieuwe uitputtingsslag van de DJ School Alphen: 14 dagen non-stop draaien, wat een wereldrecord ‘DJ-marathon’ op moet leveren.

De clubs en festivals in Nederland mochten weer open na een periode van bijna 2 jaar en dat wilden Anthony Donner en Amrish Raghosing vieren door een nieuwe wereldrecordpoging DJ-marathon te organiseren, en daarmee een nieuw wereldrecord binnen te halen samen met meer dan 350 DJ’s, die uit binnen- en buitenland naar Alphen aan den Rijn reizen om met z’n allen geschiedenis te schrijven. In eigen woorden: ‘In de afgelopen 2 jaar dat de dance industrie op slot was hebben de initiatiefnemers internationaal bereik gecreëerd met hun DJ Marathons, en hebben zij een podium aan meer dan 900 DJ’s gegeven. Hun doel was om de DJ’s een podium te geven tijdens de corona crisis toen alle clubs dicht waren en er geen festivals mogelijk waren’.

ADE

Het grootste dance-spektakel van de wereld; ADE (Amsterdam Dance Event) is net weer achter de rug. Tijdens dat event begon die allergrootste en allerlangste wereldrecordpoging in de DJ-geschiedenis, de langste DJ-Marathon met alle genres. Tijdens deze nog altijd gaande DJ-Marathon draaien DJ’s 14 dagen lang, dag en nacht live vanuit DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn. Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 om 18:00 tot vrijdag 29 oktober minimaal 20:00 wordt er 338+ uur lang non-stop gedraaid door meer dan 350 DJ’s. Het evenement werd officieel geopend door de wethouder van Cultuur Erik van Zuylen van Alphen aan den Rijn. De eerste DJ’s die de DJ-Marathon openden waren niemand minder dan Darkraver en Ruthless. Bovendien gaat MC Big M tijdens deze recordpoging proberen 48 uur of langer non-stop te MC’en voor een eigen record. Het evenement is wereldwijd online te volgen via www.djmarathonlive.com, Twitch DJ Marathon Live, dancetv.net en via de Nederlandse TV op Ziggo via kanaal 605 en internationaal via Roku, Amazon Firestick en DanceTV. Voor de behind the scene-beelden kan men kijken op de Instagram van @DutchHustlaz en @DJSchoolAlphen.

Foto bovenaan dit artikel gemaakt door Sheila Smith – Wanyama Photo. Geportretteerd van links naar rechts: Jelmer Smit, Wouter Kikstra, Amrish Raghosing, Anthony Donner en Vano Rodriguez