13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Linn geeft Klimax LP12 opfrisbeurt

Linn geeft Klimax LP12 opfrisbeurt

0
Linn geeft Klimax LP12 opfrisbeurt

De nieuwe Linn Klimax LP12 heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. U treft er een nieuw cartridge, een nieuwe motor en een nieuwe voeding in aan.

Om maar meteen met het goede nieuws te beginnen: u kunt de nieuwe Linn Klimax LP12 morgen zelf beluisteren. Vooropgesteld dat u daarvoor een tripje naar Eindhoven voor over hebt, waar dan het Dutch Audio Event plaatsvindt. Waar u Alpha Audio trouwens ook aantreft. De LP12 biedt diverse updates. Ten eerste is er het nieuwe element, volgens de fabrikant ‘het beste tot nu toe’. Een honingraat-patroon in de behuizing ervan reduceerde het gewicht tot rond de slechts 7 gram. De naaldligger is gemaakt van saffier, wat dan weer garant moet staan voor minder verliezen betreffende de overdracht tussen naald en spoel in ‘t MC-element.

Upgraden ‘oude’ Linn

Motor en motorsturing zijn vernieuwd. Het is nu volgens Linn mogelijk om 33 1/3 toeren per minuut nauwkeuriger dan welke andere draaitafel ook vast te houden. Daarvoor wordt een op een FPGA-gebaseerde snelheidsregelaar ingezet, plus een zelf-kalibrerend motorsysteem. Verder heeft de voeding Een ‘overhaul’ gekregen. Kortere verbindingen, stillere voedingsrails, betere referentiespanning, kleinere componenten. De nieuwe Linn Klimax LP12 is per direct leverbaar en kost £21.795. Hebt u toevallig Een ‘oude’ LP12 staan, dan is deze met Radikal en Ekstatik te upgraden voor een bedrag van respectievelijk £1750 en £5500.