11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Netwerk Pura Ammonite audiofiele netwerwerkswitch

Pura Ammonite audiofiele netwerwerkswitch

0
Pura Ammonite audiofiele netwerwerkswitch

Pura Power Supplies heeft de Ammonite netwerkswitch uitgebracht, volledig geoptimaliseerd voor audio-streaming toepassingen.

Pura Power Supplies heeft vanuit ‘een audiofiele gedachte’ de Ammonite netwerk switch ontwikkeld. Deze volgens hen unieke switch is onderdeel van een nieuwe serie schone stroomproducten onder de al even nieuwe merknaam Pura, gebaseerd op een beproefde RFI/EMI reducerende ontwerpfilosofie. De Ammonite Dual Stack 100Mb/s netwerkswitch is voorzien van een uiterst nauwkeurig OCXO klokcircuit waarmee alle inkomende netwerkstreams opnieuw worden geklokt. Daarmee – zo lezen we – wordt dan weer iets vervelends als jitter voorkomen. De switch is voorzien van een in-house ontwikkelde ultra-high PSRR dual lineair power supply waarmee de elektronische circuits en het klokcircuit separaat van elkaar worden gevoed. Naast de hoogwaardig voedingstechnologie is deze switch tevens voorzien van galvanische ontkoppelings- en ontstoringstechnologie naar de uitgaande netwerkpoorten waarmee – zo meldt Pura –  nadelige effecten van EMI en RFI in de keten worden geëlimineerd.

Kwaliteit boven kwantiteit

De fabrikant heeft een duidelijke ontwerpfilosofie gehanteerd: ‘Waar veel moderne netwerkswitches kwantitatieve overdrachtsaspecten zoals een maximale snelheid en de hoogst mogelijke bandbreedte beloven, heeft Pura zich vooral geconcentreerd op de kwaliteit van de streams. Dankzij de unieke Dual Stack bouwwijze, precisieklok en de zelf ontwikkelde ontstoringstechnologie wordt er een 50% tot 80% afname van ruis en vervorming gerealiseerd. Kritische muziekliefhebbers zullen met de Pura Ammonite netwerkswitch een merkbaar betere performance ervaren van beeld én geluid’.

Over Pura Power Supplies

Pura Power Supplies is een nieuwe Nederlandse merknaam ontstaan uit de samenwerking van Miquel Blauw van Dion Audio en Koen Gelderman van Purecable; twee bekende namen in de Nederlandse Hi-Fi wereld. ‘Wij gebruiken enkel de meest hoogwaardige materialen, custom voor dit doel vervaardigde elektrotechnische componenten en mil-spec/medical-grade halfgeleiders. Alle Pura schone stroomproducten worden in eigen huis vervaardigd, zodat muziekliefhebbers altijd de best mogelijke performance zullen ervaren’, aldus de fabrikant.

Pura Power Supplies producten zijn samen met de producten van Purecable en Dion Audio te zien in kamer 19 van het op springen staande Dutch Audio Event.