Apple Music luisteren via LG tv’s

0
Apple Music

U kunt vanaf nu luisteren naar Apple Music via LG smart tv’s, inclusief 4K muziekvideo’s als u daar behoefte aan hebt.

Apple Music verschijnt langzaam aan op steeds meer apparaten. Geen slechte zaak, want deze muziekstreamer heeft veel te bieden. Kies uit meer dan 90 miljoen nummers, en maak gebruik van een van de 30.000+ afspeellijsten om uw muzikale honger te stillen. Vroeger was Apple Music nagenoeg exclusief bedoeld voor apparaten van Apple (of via software op een pc), tegenwoordig treft u de dienst ook alweer zo’n anderhalf jaar aan als app op Samsung smart-tv’s. En sinds nu kunnen ook bezitters van een LG smart-tv luisteren Apple Music. Enige vereiste is dat u een toestel hebt dat het huiseigen webOS 4.0 of hoger draait.

Geen lossless en geen Dolby Atmos

Wel is er een minpuntje aan Apple Music op de LG-televisies. U kunt namelijk niet genieten van lossless kwaliteit, terwijl ook het luisteren naar Dolby Atmos-tracks. Jammer, want dat zijn natuurlijk wel dé paradepaardjes van de dienst. Anderzijds: daarvoor kunt u dan altijd nog uw iPhone, iPad, iPod Touch of Apple TV-apparaat inzetten. Waarom deze features het niet gehaald hebben bij de conversie naar tv is onbekend. Technisch zou het immers weinig problemen op moeten leveren. Zeker niet als u een digitaal audiosignaal doorsluist naar bijvoorbeeld een Dolby Atmos-capabele soundbar of hifi-installatie. Idem voor lossless. Nou ja, wie weet misschien ooit nog eens!