Astell&Kern ACRO BE100 Bluetooth speaker

0
Astell&Kern

Astell&Kern heeft de ACRO BE100 Bluetooth-speaker uitgebracht, met de kenmerkende design-elementen van het merk.

De Astell&Kern ACRO BE100 bluetooth-speaker beschikt over een eigen 32-bit DAC. Dat is alvast een verbetering ten opzichte van het overgrote deel aan andere soortgelijke speakers. Die maken namelijk meestal simpelweg gebruik van de in de Bluetooth-chip aanwezige DAC. De D/A-converter in de Astell&Kern is daarentegen gebaseerd op dezelfde technologie als die ook in de portable muziekspelers van het merk gebruikt wordt.

Digitale crossover

Qua drivers treft u in de Astell&Kern ACRO BE100 treft u een midden-lage-toner alsmede twee tweeters aan, allen custom-built. Het geheel wordt aangestuurd door een 55 Watt klasse D-versterker met digitale crossover en DRC (Dynamic Range Control). Dat laatste wordt ingezet om de speaker te beschermen tegen overbelasting. Het frequentiebereik van de speaker loopt van 50 Hz tot 20 kHz. Verder is voorzien in een 50ps klok voor de Bluetooth 5.0-chipset die jitter moet voorkomen. Qua codecs zijn aptX HD en LDAC (beiden 24 bit-capabel) aanwezig, respectievelijk met een maximale samplefrequentie van 48 kHz en 96 kHz. Voor gebruikers van Apple-hardware is het prettig om te weten dat ook AAC paraat staat, scheelt weer een onnodige en tot kwaliteitsverlies lijdende conversieslag. Leverbaar vanaf volgende maand, voor een bedrag van €529.