28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Bowers & Wilkins 705 en 702 Signature in Midnight Blue Metallic

Bowers & Wilkins 705 en 702 Signature in Midnight Blue Metallic

0
Bowers & Wilkins 705 en 702 Signature in Midnight Blue Metallic

De Bowers & Wilkins 705 en 702 Signature zijn per direct ook verkrijgbaar in een prachtige Midnight Blue Metallic lak.

Vanzelfsprekend doet de nieuwe kleur niets tekort aan de Bowers & Wilkins 705 en 702 Signature. De luidsprekers beschikken over dezelfde toonaangevende combinatie van een bijzonder drive-unit ontwerp en zorgvuldig opgewaardeerde crossover-componenten. De nieuwe Midnight Blue Metallic luidsprekers zijn dus identiek aan de bestaande, nog steeds verkrijgbare, 700 Serie Signature-modellen in Datuk Gloss-afwerking.

Solid Body Tweeter-on-Top

De 702 en 705 Signature zijn voorzien van de nieuwste Bowers & Wilkins technologieën, waaronder een ontkoppelde Continuum conus midrange driver unit op de 702 Signature, aangevuld met Aerofoil-profiel woofers. Zowel de 702 als de 705 Signature zijn tevens voorzien van de Carbon Dome tweeter, ondergebracht in de iconische Solid Body Tweeter-on-Top assemblage van Bowers & Wilkins.

Verbeterde condensatoren

Net als de bestaande Signature-modellen zijn beide luidsprekers in Midnight Blue Metallic lak voorzien van speciaal behandelde en verbeterde bypass-condensatoren van Mundorf, voor een grotere warmteafvoer. In het geval van de 702 vind je ook een verbeterde LF-condensator in het basgedeelte van het wisselfilter. In combinatie met de voordelen die beide modellen hebben als gevolg van hun Tweeter-on-Top configuratie, verbeteren deze upgrades volgens de fabrikant ‘de reeds opmerkelijke resolutie, openheid en ruimtelijke weergave. Hierdoor hebben de speakers een nog meer gepolijst, verfijnd en betrokken geluid’.

Geïnspireerd door de Nautilus

‘De nieuwe 702 en 705 Signature zijn geïnspireerd door de Midnight Metallic Blue-lak van de iconische Bowers & Wilkins Nautilus. De luidsprekers zijn afgewerkt met zeven lagen metallic-lak voor een rijke, glanzende afwerking. Om de afwerkingskwaliteit van elk model verder te accentueren, zijn beide Signature-luidsprekers voorzien van glanzende metalen sierringen rond de conussen voor midden- en lage tonen. Daarnaast hebben de luidsprekers glanzende, zilverkleurig afgewerkte tweeterroosters. Tenslotte zijn beide modellen voorzien van een Signature-identiteitsplaat op het achterpaneel waardoor elke luidspreker een uniek kunstwerk wordt’, zo meldt de fabrikant.

Carbon Dome Tweeter

Beide 700 Series Signature-modellen zijn voorzien van de Bowers & Wilkins Carbon Dome tweetertechnologie. ‘De tweedelige Carbon Dome is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen de Aluminium Double Dome die wordt gebruikt in de 600 Series en de Diamond Dome die wordt gebruikt in de 800 Series Diamond. Het voorste deel is een aluminium koepel van 30 micron die is verstijfd door een PVD-coating (Physical Vapour Deposition) van koolstof. Het tweede deel is een koolstofring van 300 micron die zodanig is geprofileerd dat hij overeenkomt met de vorm van de hoofdkoepel. Deze is vervolgens op de binnenzijde van de structuur gelijmd. Het resultaat is een uitzonderlijke stevigheid met weerstand tegen vervorming zonder buitensporige massa en een breekpunt van 47 kHz’, zo laat de fabrikant weten.

Massieve Tweeters

Net als voorgaande Signature-producten zijn de 705 Signature en 702 Signature Tweeter-On-Top-ontwerpen met Solid Body Tweeter-technologie. Dit ontwerp is – zo meldt B&W – ‘volledig afgeleid van de benadering die in de 800 Series Diamond wordt gebruikt en heeft dezelfde prestatie voordelen. Net als bij de andere 700 Serie luidsprekers wordt bij de nieuwe Signature modellen in plaats van een holle behuizing van zink dezelfde vorm uit een massieve massa aluminium gefreesd. Hierdoor krijgt de luidspreker een  stevige en minder resonante structuur. Met een gewicht van meer dan 1 kg staat hij uitzonderlijk sterk op de grond en profiteert hij van hetzelfde ontkoppelingsmechanisme en akoestisch transparant grille-ontwerp als de 800 Series Diamond. Dit ontwerp maakt het ook mogelijk de massa van de tweeterbehuizing te gebruiken als koellichaam voor de koepel’.

Continuum conus

Continuum conus midrange drivers werden voor het eerst gebruikt in de 800 Series Diamond. B&W: ‘Het ontwerp van de Continuum-conus is gebaseerd op het concept van geoptimaliseerde en gecontroleerde flexibiliteit. Dit helpt de conus om de abrupte overgang van pistonisch naar opbreek gedrag te vermijden, die de openheid en neutraliteit van een conventionele driver-unit drastisch aantast. Continuum is een geweven composiet dat een zeer gecontroleerde break-up oplevert, voor een transparanter en gedetailleerder middengebied’.

Midrange chassis

De 702 Signature is uitgerust met een speciale FST middentoner met een FEA-geoptimaliseerd aluminium chassis. De chassis heeft een zeer stijve vorm wat is losgekoppeld van de kast en is verbeterd met de toevoeging van een afgestemde massademper aan de voorzijde. Dit dempt volgens B&W eventuele resterende resonantie in de structuur, wat resulteert in een zuiverder weergave van het middenbereik.

Midrange ontkoppeling

Het ontkoppelingssysteem voor het middenbereik vereenvoudigt het ontwerp dat in de 800 Series Diamond wordt gebruikt voor een aanzienlijke verbetering van de ruimtelijkheid van het middenbereik over de hele linie. Tot slot is er de nieuwe uitvoering van de Aerofoil-conus die in de 800 Series Diamond wordt gebruikt. Deze treft u ook aan in de 702 Signature, met een composietstructuur van binnen- en buiten gevuld met een lichtgewicht EPS-kern. Met als resultaat een verbetering van de bas.

702 Signature

 • Verkrijgbaar medio December 2021
 • 3-weg open system
 • Tweeter-on-Top
 • 3 x 165mm Aerofoil Profile-basconussen
 • 1 x 150mm Continuum™ conus FST-middentoner, ontkoppeld
 • 1 x 25mm Carbon Dome tweeter in Massieve Tweeter-on-Top
 • Prijs: €6.000

705 Signature

 • Verkrijgbaar medio December 2021
 • Standmount luidspreker
 • 2-weg open systeem
 • Tweeter-on-Top
 • 1 x 165mm Continuum conus voor bas/middentonen
 • 1 x 25mm Carbon Dome tweeter in Massieve Tweeter-on-Top
 • Prijs: €3.400