Mercedes met Burmester in Maybach

1
Mercedes

Mercedes is een samenwerking met Burmester aangegaan, waardoor u een uitgebreid Dolby Atmos-systeem in de Maybach topmodellen aantreft.

Op zoek naar een nieuwe Maybach? Dan zoekt u wellicht ook meteen het betere geluid voor onderweg. Vanaf volgend jaar zomer kunt u dan een dubbelslag slaan. Mercedes bouwt dan namelijk (optioneel) in z’n topmodellen onder de naam Maybach een compleet Dolby Atmos-systeem in. Bestaande uit onder meer 31 luidsprekers en 8 sound transducers in totaal, waarbij het systeem door Burmester geleverd wordt. Het geheel moet volgens de fabrikant high-end 4D en 3D geluid leveren tijdens het rijden. Het totaal door alle versterkers bij elkaar geleverde vermogen bedraagt maximaal 1750 Watt.

Ook Mercedes S-klasse

Overigens is er ook goed nieuws als u toch liever gaat voor een wat meer bescheiden Mercedes S-Klasse. Kort na de lancering van Maybach-Atmos moet het systeem ook voor die wagen beschikbaar komen. Op moment van schrijven is de prijs van de optie onbekend. Maar ach, de ware liefhebber heeft geen moeite met een extraatje hier of daar, gokken we zo. Het systeem van Burmester geeft in ieder geval weer – letterlijk – een extra dimensie aan de rij-ervaring. Overigens is het audiomerk al aanwezig in andere modellen van Mercedes, maar dan in iets bescheidener vorm.

1 REACTIE