10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi D/A Converters Mojo brengt nieuwe Mystique X DAC uit

Mojo brengt nieuwe Mystique X DAC uit

5
Mojo brengt nieuwe Mystique X DAC uit

Het Amerikaanse Mojo presenteert de gloednieuwe Mystique X DAC, gebaseerd op NOS AD1862 ladder DAC’s. Er worden geen uitgangstrafo’s of koppelcondensatoren gebruikt.

De AD1862 is een alweer dertig jaar oude DAC-chip. Maar wel eentje die nog altijd geliefd is. En deze keer als kloppend hart in de nieuwe Mojo Mystique X DAC wordt ingezet. Daarvoor heeft de fabrikant een berg NOS (New Old Stock, ofwel oude voorraad nooit gebruikte exemplaren) van de AD1862 op de kop getikt. Ook ‘ouderwets’ is het LC ingangsfilter aan de voedingen, gebaseerd namelijk op een ontwerp van 100 jaar geleden. De uiteindelijke mogelijkheden die de Mojo Mystique X biedt zijn dan weer wel modern. De maximale afspeelkwaliteit bedraagt 24 bit / 192 kHz. Daarbij kunt u gebruik maken van de beschikbare USB-, S/PDIF- en gebalanceerde AES-ingangen. Verder is het geheel opgezet als ‘ultra high performance’ Stacatto klasse A, via discreet opgebouwde opamps. Uitgangstrafo’s en koppelcondensatoren ontbreken.

Nauwkeurige interne opzet

Intern is voorzien in aparte circuits voor het linker- en rechterkanaal, terwijl u in het ontwerp ook maar liefst vijf onafhankelijke voedingscircuits aantreft. Allen opgebouwd met Mundorf M-Lytic AG+ vierpolige condensatoren. In de analoge signaalweg zijn uitsluitend nikkel-chroom weerstanden met een tolerantie van 0,1% gebruikt. Het AC-ingangsfilter voldoet aan medische standaarden. De Mojo Mystique X DAC is vanaf halverwege januari volgend jaar verkrijgbaar, voor een bedrag vanaf $7.777. Op moment van schrijven in de aanbieding zoals te zien in de screenshot hierboven, trouwens.

5 REACTIES

  1. Beste Alpha Audio,

    Geven jullie het op tijd aan als het nog slechter met jullie gaat dan nu ? Wij als trouwe lezers willen, denk ik , jullie best via een crowdfundingplatform steunen. Dan is het niet meer nodig deze pure onzin te promoten. Dit product heeft niets met audio te maken maar is puur een product voor mensen die van ellende niet weten wat ze met hun geld moeten doen.

    Groet teleur gestelde lezer,

  2. Dat is nogal een dingetje, met ouder materiaal, zeker niet slecht, maar dan een product waar toch niet zoveel ontwikkelingskosten zitten, en dan in een zeer simpel kastje stoppen, en er dan zo een vraagprijs aan koppelen, dan mag het toch wel wat netter gepresenteerd worden.
    Ik ben inmiddels al wel wat meer verwend door de audio industrie als b.v. de Denafrips/ Soekris.
    Maar goed, als het beter klinkt in een blinde test, dat zullen we nog wel zien/horen.