15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Streaming Audio Software Nieuwe versie Winamp nakend

Nieuwe versie Winamp nakend

1
Nieuwe versie Winamp nakend

De makers van het aloude Winamp laten weten dat een nieuwe versie van deze ‘oer-mp3-speler’ op de rol staat.

De voor Windows-gebruikers legendarische muziek (en later meer algemene media)speler Winamp verscheen in 1997, komend jaar 25 jaar geleden dus. De eenvoudige en oorspronkelijk lichtgewicht speler kon in ieder geval overweg met het toen in opkomst zijnde mp3-bestandsformaat. U weet wel: de tijd dat er ongebreideld werd gedownload en platenmaatschappijen in paniekmodus schoten. Wat Winamp onder meer aantrekkelijk maakte was de mogelijkheid om via add-ons extra functionaliteit toe te voegen, iets dat door het hele bestaan van de software is gebleven. Met de opkomst van streaming media en vele andere mediaspelers werd Winamp een kleinere speler. De makers verkochten de software uiteindelijk aan AOL.

Nieuwe versie

Het werd vervolgens lang stil rondom het programma. Pogingen om Winamp uit te brengen voor smartphones en andere besturingssystemen waren een kort leven beschoren. Toch bestaat de software nog steeds. Blijkbaar zien de huidige makers toch brood in een toekomst voor de speler. Vrij onverwacht is ineens een nieuwe versie aangekondigd. Dat valt te lezen op de website die bij de software hoort. Het gaat om totaal nieuw ontwikkelde software, naar het lijkt meer gericht op streaming en podcasts. Of het de knaller van weleer wordt wagen we te betwijfelen, maar leuk is het wellicht wel voor meer nostalgisch aangelegde en oudere computergebruikers.

Afbeelding bovenaan afkomstig van alhier.

1 REACTIE