11.8 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Panasonic stopt met eigen fabricage televisies

Panasonic stopt met eigen fabricage televisies

0
Panasonic stopt met eigen fabricage televisies

Panasonic stopt met het zelf fabriceren van televisies en schaalt de uit 1996 stammende fabriek in het Tsjechische Pilsen af.

Op What Hifi lezen we dat Panasonic gaat stoppen met het zelf produceren van televisies. De rondzingende naam van de nieuwe producent is het Chinese TCL Electronics. Overigens blijft Panasonic het komende jaar nog wel tv’s ontwerpen en uitbrengen, vooralsnog is het alleen de productie die verplaatst wordt. De Europese fabriek in Pilsen wordt dan omgebouwd naar een kleinschaliger geheel dat alleen nog dingen als Blu-ray-speler gaat maken.

Verstandig?

Eerder dit jaar stopte Panasonic trouwens al met de eigen fabricage van goedkopere modellen in Vietnam en India. Volgens de fabrikant gaat het puur en alleen om de uiteindelijke fabricage die wordt ge-outsourced. Waarbij we voorzichtig de vraag kunnen stellen of het echt verstandig is van welke fabrikant ook om je volledig afhankelijk op te stellen van een Chinese fabrikant. Dat dit nogal eens tot problemen leidt hebben we dit jaar volop kunnen constateren. De tijd zal het, zoals altijd, leren!