19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi PSI Audio brengt nieuwe A17-M uit

PSI Audio brengt nieuwe A17-M uit

0
PSI Audio brengt nieuwe A17-M uit

PSI Audio presenteert de nieuwe en volgens de fabrikant als reference model te beschouwen A17-M nearfield monitor, voorzien van onder meer een handgemaakte tweeter.

Muzikanten en een ieder die professioneel aan geluidsbewerking doet zweert bij een zo natuurgetrouw mogelijk geluid. Precies daarvoor komt een monitor als de nieuwe A17-M van PSI Audio uitstekend van pas. Het betreft hier een actief exemplaar, voorzien van en ingebouwde klasse AB-versterker. Zonder DSP, het is al analoog wat de klok slaat. Een nieuwe geheel met de hand vervaardigde tweeter zorgt volgens PSI Audio voor betere SPL-capaciteiten en lagere vervorming, wat dan weer moet zorgen voor de hoogst mogelijke natuurlijke geluidsreproductie. Overigens zijn ook de speakers zelve ‘handmade in Switzerland’, waarbij elke speaker individueel gekalibreerd wordt in de daarvoor bestemde meetruimte. De A17-M zet – zo meldt de fabrikant – een perfect stereobeeld neer, dat voor een levendig ruimtelijk beeld moet zorgen waar elk foutje van de bron genadeloos mee aan het licht gebracht wordt.

Voor wie bedoeld?

Dit soort speakers is met name bedoeld voor professioneel gebruik. Denk aan mixen, opnamen en productie en gebruik in bijvoorbeeld radiostudio’s. De PSI Audio A17-M is daarnaast ook geschikt voor thuisgebruikers, maar dan wel degenen die geen bezwaar hebben tegen zeer gedetailleerde ‘knalhard’ correcte weergave. En ondanks ‘t feit dat we het hier over monitors voor pro-gebruik hebben, kunt u toch kiezen uit een drietal aardige kleuren: studiorood, metaalzwart en puur wit.