11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Sonus Faber koopt De Santi houtbewerking

Sonus Faber koopt De Santi houtbewerking

0
Sonus Faber koopt De Santi houtbewerking

Sonus Faber heeft ‘timmerfabriek’ De Santi gekocht, een partij waarmee ze al 35 jaar samenwerken voor het maken van kasten.

Met de aankoop van De Santi heeft Sonus Faber nu een eigen houtbewerkingsafdeling in huis. De samenwerking tussen beide bedrijven begon in 1986, waarbij een gezamenlijke passie voor Italiaans vakmanschap en cultureel erfgoed. Sonus Faber heeft al aangekondigd flink te gaan investeren in de aangekochte bedrijfstak. Zo staan nieuwe CNC-machines op de rol, net als nieuwe verf-apparatuur. Ook moet het vloeroppervlak van de ‘timmerfabriek’ vergroot worden. Verder moet door de overname een betere samenwerking ontstaan tussen de luidsprekerfabrikant en de houtbewerkingsafdeling, die uiteindelijk moet leiden tot kortere productietijden. Ook de mogelijkheid tot het vervullen van specifieke klantenwensen op het vlak van customization gaan een belangrijke rol spelen.