11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi TV West bestaat 25 jaar

TV West bestaat 25 jaar

0
TV West bestaat 25 jaar

TV West bestaat 25 jaar en natuurlijk besteedt het station daar alle aandacht aan. Met onder meer terugblikken en meer.

Regionale zenders zijn al vele jaren niet meer weg te denken uit het vaderlandse medialandschap. Voor velen is het – ook in tijden van internet – nog altijd een bron van informatie en vertier. Met als extra voordeel dat je een veel grotere kans hebt iets uit uw omgeving te zien of horen dan op de landelijke netten. TV West – onderdeel van Omroep West – viert momenteel zijn alweer 25 jarige bestaan. In de nieuwsbrief van de zender lezen we: ‘Tijdens een feestelijke opening, onder leiding van toenmalig kamervoorzitter Wim Deetman- een maand voordat hij als burgemeester van Den Haag zou worden geïnstalleerd- ging TV West op 2 november 1996 als eerste regionale televisiezender van Nederland de lucht in. TV West werd een van de populairste bronnen van nieuws in de regio. Maar ook programma’s als Van de Kaart met Agnes Kamstra, het ADO Journaal met Jeffrey Huf, In Smoking met Johan Overdevest en het Kersthuis werden immens populair. Meerdere, inmiddels landelijk bekende, presentatoren en programmakers begonnen hun loopbaan bij TV West. Denk aan Elles de Bruin, Dennis Weening en Ron Fresen’.

Novemberse jubileumvrijdagen

Natuurlijk wordt deze maand uitgebreid aandacht aan het jubileum besteed: ‘Alle vrijdagen in november zie je het programma TV West 25 jaar. Hoogtepunten en spraakmakende items uit het nieuws, sport en de gevarieerde programma’s; alles komt voorbij. Veel bijzondere herinneringen, vaak met een lach, soms met een traan. In vier afleveringen blikken we samen met de makers, presentatoren en gasten (van nu en toen) terug op de hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar. Kijken dus (kan via de browser desgewenst, ook grensoverschrijdend), zouden we zeggen. Vanaf vrijdag 7 november (aka vanavond) vanaf 17.00 uur op TV West