22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Alpha Audio lanceert database met metingen

Alpha Audio lanceert database met metingen

0
Alpha Audio lanceert database met metingen

De vaste bezoeker van Alpha Audio weet dat we al meer dan een jaar onze sampledatabase online hebben staan. In deze database vindt u alle lossless samples van de sets die we ter test hebben gekregen. Aanvullend daarop hebben we nu een database met metingen aangelegd. Daarin vind u – vooralsnog – alle metingen die we tot ongeveer twee jaar terug hebben gedaan. 

Onlangs hebben we bij Alpha Audio een Prism dScope III aangeschaft, samen met een Rigol digitale scope. Dit om op verantwoorde wijze audio-apparatuur te kunnen doormeten. Deze objectieve aanvulling vinden wij belangrijk. Natuurlijk blijven we ook goed luisteren naar spullen, maar waar en wanneer mogelijk metingen toevoegen vinden we zeker toegevoegde waarde bieden.

Om alle metingen overzichtelijk bij elkaar te zetten, hebben we een database aangelegd. Gelijk aan de sampledatabase waar u de lossless bestanden (FLAC) kunt vinden, afspelen en downloaden.

In de metingendatabase vindt u metingen van luidsprekers, hoofdtelefoons – die meten we al een tijdje – en nu ook de dacs, versterkers, filters, streamers, etc… Van alle apparaten die we meten, gaat u de screenshots vinden. Alle resultaten gaan we tevens in een overzicht zetten.

Beschrijving

Belangrijk is dat u – vooral voor het interpreteren van de metingen van luidsprekers en headphones – de beschrijving leest. Daarin vindt u onze methode en gebruikte apparatuur. Dit is cruciaal voor het interpreteren van de metingen. Zonder deze context hebben de metingen geen waarde, omdat elke opstelling en methode verschilt. Zelfs metingen in een dode ruimte zijn lang niet altijd te vergelijken.

Overigens gaan we onze metingen voor luidsprekers zo snel mogelijk uitbreiden met impedantiemetingen. Tot nu hebben we dat nog niet kunnen doen. Echter vinden we het wel erg waardevol, dus verwacht binnenkort ook impedantiemetingen.

Inloggen en browsen maar!

Om toegang te krijgen tot deze database, moet u even inloggen. Vervolgens vindt u in het bovenste menu een item “Database”. In het submenu staan twee items: Sample Datbase en Metingen. Deze spreken voor zich, lijkt ons :-).

Mocht u nog aanvullende ideeën hebben: we horen het graag. U kunt ons bereiken via het contactformulier.