19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Atlas presenteert Hyper AES/EBU-kabel

Atlas presenteert Hyper AES/EBU-kabel

0
Atlas presenteert Hyper AES/EBU-kabel

Het Schotse Atlas Cables heeft de nieuwe digitale Hyper AES/EBU-kabel uitgebracht in het midrange-prijssegment.

Het aardige aan de nieuwe Atlas Hyper AES/EBU-kabel is, dat de makers ervan veel hebben afgekeken van de high-end Mavros. Uiteindelijk treft u dus flink wat ‘high-end’-zaken in deze mid-range kabel aan, altijd prettig. Het betreft een 110 Ohm kabel, die een gebalanceerde versie van het standaard S/PDIF-audiosignaal kan transporteren. Die 110 Ohm impedantie is belangrijk om kabelreflecties te voorkomen, en daarmee vervelende ellende als jitter te voorkomen. Atlas heeft een gebalanceerd paar van met een zilverlaagje bedekt OFC-koper als geleiders ingezet. Een afscherming van van eveneens zuurstofvrij koper en een film van aluminium mylar moeten storingen buiten de deur houden. Voor de liefhebbers is tevens gedacht aan vibratie-reductie in de vorm van een katoenen filler. Prijzen lopen van £185 voor een halve meter