Audiokultura Iskra 1 phono-voorversterker

0
Audiokultura

Het Poolse Audiokultura presenteert een betaalbare – altijd prettig – phono-voorversterker in de vorm van de nieuwe Iskra 1.

De Audiokultura Iskra 1 (waarbij Iskra trouwens als ‘vonk’ te vertalen is), is speciaal bedoeld voor vinylliefhebbers. En dan vooral degenen die wel een nette kwaliteit phono-voorversterker willen, maar daar nu ook weer niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Iskra mag u voor een bedrag van €475 namelijk de uwe noemen, dus da’s zeker te overzien. Het apparaat kan overweg met zowel MM- als MC-elementen. Aan de onderkant van de Iskra 1 vindt u een batterij aan dipswitches waarmee versterkingsfactor en ingangsimpedantie- en capaciteit naar wens en noodzaak instelbaar zijn.

Passief RIAA-correctiefilter

Intern is de Audiokultura Iskra 1 als dual mono-schakeling opgebouwd, waarbij verder gebruik gemaakt wordt van een passief RIAA-correctiefilter. Het geheel is gevat in een Astevige stalen behuizing, waarbij de voedingsspanning betrokken wordt uit een externe netadapter. Qua kleuren kan gekozen worden uit zilver, zwart en ‘Daphne Blue’.