18.5 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi CES krijgt steeds meer afzeggingen

CES krijgt steeds meer afzeggingen

0
CES krijgt steeds meer afzeggingen

Op moment van schrijven zeggen steeds meer grote bedrijven hun deelname aan de CES af. Gaat het nog wel door?

Covid slaat ook deze winter weer hard om zich heen. In de VS lopen de ziekenhuisopnamen rap op. En toch staat daar de giga-techbeurs CES voor (vanaf) 4 januari op de rol. Steeds meer bedrijven van naam en faam zeggen af. Zij willen hun bedrijf niet aan een mogelijk superspreader-event verbinden. Inmiddels hebben onder meer afgezegd: Meta (aka Facebook), Amazon, T-Mobile, Twitter, Google, Lenovo en Intel. Wat Europese deelnemers gaan doen is op moment van schrijven niet duidelijk. Wel hebben media als CNET The Verge en TechCrunch al laten weten geen journalisten de beursvloer op te sturen. Daarmee wordt het een beetje zinloos evenement, want een beurs als deze is vanzelfsprekend bedoeld om een scala aan primeurs met een wereldwijd publiek te delen.

Chaos

Het zou dus zomaar kunnen dat CES een dezer dagen wordt afgelast. Of in toch weer een soort van virtuele vorm doorgaat. Ook zouden bedrijven de show kunnen opblazen door hun primeurs voortijdig online te delen. Hoe dan ook: de chaos rondom CES geeft een ding heel duidelijk aan: de tijd van de grote (tech)beurzen lijkt de komende jaren en wellicht voor altijd geschiedenis. Wat er komend jaar met de Europese beurzen als bijvoorbeeld IFA en High End München gaat gebeuren? Da’s koffiedik kijken. De kans is groot dat ze uiteindelijk weer (grotendeels) gecanceld worden omdat er een of andere vervelende virusvariant op een verkeerd moment opduikt. En als fabrikanten geen zin hebben om (vaak veel) geld aan voorbereidingen en standinrichting te besteden geloven die het alleen daarom al. Tot slot kun je je afvragen of grootschalige fysieke evenementen in deze tijd van ultra-live internet überhaupt nog zinvol zijn. Zonder CES of wat dan ook draait de wereld ook verder.

Was je voor werk of privé van plan af te reizen naar Las Vegas, houd dan de CES-site nauwgezet in de gaten en check voor vertrek of het allemaal nog doorgaat als gepland.